Társadalmi hazugásgok

Rokkantakat (megváltozott munkaképességűek) visszavezetni a munka világába. Három-, és két diplomások munka nélkül, miközben a Kossuth Rádió (nekem még nem MR1) üvölti, hogy nincs elég képzett munkaerő.

A munkaerő piac változása Magyarországon. Kap 1-2 milliárd forint kedvezményt … és adó kedvezményt is, egy külföldi. (A magyar nem kap kedvezményt.) Három év után adókedvezménnyel és a profittal, amit nem ide forgat, elviszi. Új cég jön –ha jön-, és akkor új típusú rabszolga kell. Tanulj magyar, az EU jobbágya! Már, ha van pénzed tanfolyamra, akkor még 14 évig szolgálhatsz a külhoni multiknak. Utána adókedvezménnyel profittal a: ’cég balra el’… És megint nincs papírod, ha új cég kap kedvezményeket, Te magyar, nem kapsz, és új cégnek új, tanult szolga kell…

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva letöltheted:


Oszd meg másokkal is:
(iwiw, facebook, twitter)
Facebook Twitter
 1. Fucskó József szerint:

  Kedves Norbert! Én úgy tudom, magyar cégek is kaptak és kapnak adókedvezményeket, (mióta EU tag Mo, az EU versenysemlegességi jogszabályai miatt nem is lehet másképpen) mert nem a hovaztartozás számít, hanem a teremtett munkahelyek számánál van egy küszöbérték. A kisvállalkozások is kapnak – más típusű kedvezményeket.Egy vállalat,akár magyar akár külföldi, nyilván csak akkor fekteti be a pénzét, ha nyereséggels számolhat, és természetes, hogyha Mon nem megy jól a bolt (akár a kiszámíthatatlan adó- és jogszabálykörnyezet, akár a relatíve magas költségek miatt) akkor továbbáll ( a magyar is, ha meg nem, lehúzza rolót, hogy ne veszítsen még többet). Ezért én nem kárhoztatom őket, a kormánynak kellene kevésbé hektikusnak, kiszámíthatatlannak és antijogállaminak lennie. Ugyanakkor sokan hosszútávra rendezkedtek be, és igenis vissza is forgatnak fejlesztésre a profitból. Nézd meg milyen volt a Biogal, és milyen lett Tevaként. Még a jellegzetes biogalos bűz is megszűnt. A “rabszolgaságról” annyit, hogy 1. ha nem jönne a külföldi tőke (mintahogy most nem jön), még nagyobb lenne itt (pár év múlva látszik majd meg) a nyomor, pláne úgy, hogy magyar beruházó sem nagyon ruház itt be, mert nem hülye elvesztegetni a pénzét 2. a magyarok zöme szeret multiknál dolgozni, sokkal kiszámíthatóbbak, emberibbek a körülmények, és a fizetés is magasabb. Lehet, hogy a kiskereskedelmi láncoknál kiegyenlítettebb a helyzet (de magyar lánc bolti eladójának sem jobb azonban…), de egyéb vállalatoknál zömében pozitív a kép.
  Üdv.,
  József
  UI. Az oldalad, a zenék, hogy toleráns regényt írtál, azonban tetszenek!

  • Fucskó József szerint:

   UI.: Ez az egész szolga dolgot hamis és hergelő metaforának érzem. Nem lehet mindenki önfoglalkoztató vállalkozó, nem is alkalmas midenki erre, meg a gazdaság sem működhet ilyen elaprózottan. Még az állami alkalmazottak is a magánszektor pénzén élnek, hiszen az onnan kihúzott adókból fizetik őket. Akinek tőkéje van, befektet, pénzét kockáztatja, embereket munkára alkalmaz, nyilván nem altruizmusból (ha nem lehet ott az egyéni érdek, nem működhet a rendszer – vannak ugyan altruista hősök/szentek, de egy rendszert nem lehet rájuk építeni, mert a többség nem ilyen) nem kell ezért kárhoztatni, elítélni, akár külföldi, akár magyar.

SZÓLJ HOZZÁ TE IS!

QR Code Business Card